joi, 30 august 2012

Accesorii toamna - iarna 2012 - 2013

Sezonul rece aduce o schimbare radicală în privinţa vestimentaţiei, care trebuie acum să asigure şi un confort termic, nu numai unul estetic. Accesoriile diverse asigură însă o evidenţiere chic oricărei ţinute şi contribuie la crearea unui look complet. Pentru toamna-iarna 2012-2013, designerii au stabilit tendinţe inspiraţionale pentru încălţăminte, bijuterii, genţi şi curele, pălării, sau eşarfe.
Accesorizarea cu tinte a aparut timid in primavara, ca vara aceasta sa se instaleze comod in tendinte.
Hainele si accesoriile impodobite cu tinte au facut parte, pana de curand, doar din subcultura punk. Insa acum fac deliciul podiumurilor!Toamna asta alege genti supradimensionate stropite cu tinte masive, topuri cu borduri metalice, botine cu tinte impozante, palarii cu boruri ample si nituri, lanturi, coliere, inele cu tinte.
Toamna 2012 ne aduce eleganță cand vine vorba de accesorii – poșete supradiemensionate cu inserții de metal argintiu, metalul sezonului ce va urma.




Eşarfa sau fularul de lână şi caşmir cu printuri diverse
Pe lângă aspectul trendy impregnat ţinutelor de sezon, fularul sau eşarfa conferă siguranţă şi aduc un plus de căldură. Tendinţele în domeniu evidenţiază modele colorate, în carouri, cu motive geometrice sau printuri etnice, toate atrăgătoare şi obligatoriu supradimensionate. O caracteristică bine definită în colecţiile de gen, o reprezintă marginile franjurate, care revin în trend pentru a slăvi parcă ţinutele clasice de iarnă.
Încălţăminte cu imitaţii piele de şarpe în culori puternice
Revine acum moda pantofilor din materiale ce imită pielea de şarpe, însă elementul distinctiv îl reprezintă cromatica îndrăzneaţă, ce se face remarcată cu uşurinţă. Ghetuţele sau pantofii în culori precum verde mentă, vişiniu profund, galben strălucitor, violet sau chiar în culori curcubeu, vor atrage cu siguranţă privirea şi vă vor evidenţia.
Genţile flexibile gen clutch
Genţile practice, spaţioase, din piele moale aduc nonşalanţa modelelor clasice în trendul contemporan. Cureaua lungă pentru umăr are mai mult rol decorativ, modalitatea de a purta acum acest accesoriu fiind stylish şi specială.
Brăţări nonconformiste
Încheiatura mâinii devine în  sezonul rece spaţiu propice pentru a improviza şi a atrage atenţia. Se vor purta brăţările masive cu lanţuri, elemente metalice sau ţinte, toate având rolul de a împodobi cât mai stringent manşeta.
Mănuşi elegante de inspiraţie sport
Din piele sau alte elemente textile, mănuşile îmbină în iarna ce vine, detalii contrastante precum blana şi designul de inspiraţie sport. În culori izbitoare ca roşu picant sau negru misterios, aceste accesorii nu se mai evidenţiază printr-o nuanţă unică, ci se remarcă prin asocieri cromatice, detalii geometrice sau printuri exclusive.