vineri, 3 august 2012

Sfaturi achizitie webcam


    De ce ti-ai cumpara webcam? Fie ca vrei sa te vezi online cu prietenii si familia care au migrat prin colturi indepartate ale globului, fie ai intalnit alesul/aleasa pe un site de socializare si trebuie sa-ti dovedesti fizicul intr-o confruntare directa, fie te-ai apucat de un blog video si vrei sa faci fata publicului cum se cuvine. Motivele sunt multiple si te privesc personal, dar daca nu stii ce webcam sa alegi, am pregatit un mic ghid cu cateva sugestii pentru fiecare buzunar si scop.

    Sigur, gasesti si webcam-uri mai ieftine, dar pentru mai putin de 50 de lei obtii un webcam cu lentile din plastic pe care il vei arunca cu siguranta la cos dupa cateva zile, fiind probabil enervat si de performantele jalnice ale webcam-ului.

    Camera web LOGITECH C110



    Acesta este cel mai ieftin webcam de la Logitech, iar pentru banii acestia (in jur de 60 de lei), LOGITECH C110 este o stacheta de pornire pentru tot ce inseamna transmisie video online. QuickCam Express arata bine pe birou, are lentile din sticla si rezolutie de 1.3MP, de ajuns ca sa-ti trimita chipul pe internet in orice program de comunicare online precum Yahoo Messenger, MSN sau ce mai folosesti tu. se conecteaza la PC prin USB 2.0 cu un cablu de 1,8 m. Sincer, eu am testat-o si merge perfect, doar ca trebuie sa fac lumina bine in camera ca sa se vada bine, lucru care de altfel este necesar oricarei camere web indiferent de marca si performante.

Rezolutie video (pixeli): 1024x768
Rezolutie camera (Mp): 1.3
Interfata: USB
Senzor: VGA
Culoare: Negru

    Camera web MICROSOFT VX-800



    LifeCam VX-800 a fost lansata de Microsoft acum un an si are rezultate excelente la calitatea imaginii. Primul lucru care mi-a placut la Microsoft LifeCam VX 800 a fost modul ingenios de reglare al sensibilitatii luminoase a senzorului in functie de lumina ambientala si o face foarte bine. Rezolutia camerei este VGA, dar claritatea este mult mai buna decat cea a Logitech C110. Enervant este butonul din partea superioara care deschide automat Windows Live Messenger. Personal nu folosesc programul drept care chestia asta devine inutila. Are microfon inclus, si este suficient pentru convorbiri daca stai repativ aproape de calculator.

Rezolutie video (pixeli): 640x480
Interfata: USB
Senzor: VGA
Culoare: Negru

    Camera web LOGITECH C270



    Cred ca deja putem vorbi aici despre calitate foarte buna a imaginii, filmare HD, rezolutie mai buna a imaginii la poze, microfon incorporat, insa si pretul deja creste la aceste tipuri de camere web.
De asemenea tipul senzorului este diferit fata de celelalte modele, aici apare un senzor ce este incorporat in camerele foto performante, senzorul CMOS iti ofera o calitate foarte buna, si o claritate impecabila a imaginii indiferent de modul de folosit, filmare sau poze.

Rezolutie video (pixeli): 1280 X 720
Rezolutie camera (Mp): 3
Interfata: USB
Culoare: Negru

    Camera web MICROSOFT LifeCam HD-5000



    Cu aceasta camera beneficiati de caracteristicile unei camere Web HD de care aveti nevoie pentru a impartasi fiecare moment imediat ce se intampla, la un pret rezonabil. Camera Web LifeCam HD-5000 ofera un senzor HD de 720p si imbunatateste automat imaginile dvs. prin caracteristica Auto Focus (focalizare automata, veti avea o imagine clara indiferent de unde sunteti asezat in fata calculatorului), iar tehnologia TrueColor ajusteaza expunerea pentru o filmare luminoasa si vibranta. In plus, obiectivul lat prezinta un aspect cinematografic remarcabil, direct pe desktop sau pe notebook.

    Video 720p True HD - Inregistreaza videoclipuri cu o rezolutie HD reala cu pana la 30 fps (cadre pe secunda)

    Auto Focus - Imaginile sunt precise si detaliate chiar pentru prim-planuri.
Ecran lat la 16:9 - Ofera inregistrare video cinematografica in format 16:9.

    Tehnologie TrueColor - Controleaza automat expunerea pentru videoclipuri luminoase, pline de culoare. 
      
    Microfon cu anularea zgomotului - Sunet foarte clar si microfon unidirectional incorporat cu anularea zgomotului acustic.

    Functionalitate video si audio de baza cu Windows Live Messenger, AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger, Microsoft Office Communicator, Skype.
Windows Live Movie Maker

    Incepeti un proiect de film doar cu un clic, apoi incarcati continutul video pentru ecran lat pe site-urile de retele sociale, utilizand Windows 7 (Este posibil sa fie necesara o conexiune de banda larga.)
Incarcati cu usurinta o fotografie pe care o puteti edita, ii puteti asocia o eticheta si o puteti partaja cu prietenii si cu familia.
Buton de apelare Windows Live – tinand cont ca majoritatea folosesc Yahoo Messenger sau Skype, nu prea gasesc scopul acestui buton.


Rezolutie video (pixeli): 960x720
Interfata: USB 2.0
Tehnologie: TrueColor
Senzor: CMOS
Culoare: Negru