marți, 28 august 2012

Sfaturi privind recuperarea contului de facebook

Contul tau de Facebook a fost spart sau ti-ai uitat cumva parola? Nu esti singurul care are aceasta problema. Zeci de oameni isi pun aceasta intrebare in fiecare zi. Din pacate raspunsul la aceasta intrebare nu este chiar atat de simplu, deoarece depinde de fiecare situatie in parte. Astfel, poti incerca sfaturile de mai jos pentru a intra din nou in posesia contului tau de Facebook.




1. Incearca optiunea default a retelei Facebook pentru recuperarea contului
Fie ca ti-ai uitat parola sau username-ul, sau cineva a reusit sa-ti hackuiasca contul si a schimbat parola, exista mai multe modalitati prin care poti sa-ti recuperezi contul. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti identifici contul, unde vei folosi adresa de email sau numarul de telefon sau introduci numele tau complet. .
Cand ai reusit sa iti identifici contul, va aparea pagina pentru resetarea parolei. Inainte de a reseta parola, verifica daca intr-adevar este contul tau.
Daca totul decurge bine, verifica metodele de contact pe care le-ai introdus si apoi da click pe butonul Reset Password. Imediat dupa apasarea butonului, iti va fi trimis un email ce contine codul de resetare al parolei.
Daca ai reusit sa-ti recapeti accesul la contul de Facebook prin aceasta metoda si daca suspectezi ca cineva ti-a hackuit contul, schimba-ti imediat parola si updateaza informatiile din contact. Verifica sa nu fie o adresa de email sau numar de telefon care sa nu fie de-ale tale sau pe care nu le mai poti accesa.

2. Nu mai ai acces la datele de contact sau informatiile tale au fost schimbate
Deseori, recuperarea contului nu este posibila  prin intermediul modalitatii de mai sus. Poate ca tu nu mai ai acces la adresa de email si numerele de telefon ce le-ai trecut la contact in contul de Facebook, sau poate sa un hacker a modificat aceste informatii. In acest caz, Facebook permite specificarea unei noi adrese de email, prin care te vor contacta in privinta recuperarii contului.
Pentru a incepe acest proces de recuperare al contului, da click pe linkul “No longer have access to these?” din partea dreapta jos a paginii de resetare a parolei.
Vei primi optiunea de a raspunde la o intrebare de securitate si apoi ca trebui sa iti schimbi parola imediat. Asadar, daca vei putea raspunde intrebarii de securitate, va trebui sa astepti 24 de ore pana cand vei putea accesa contul Facebook utilizand noua parola. Acest proces este o metoda extra de securitate luata de Facebook.

3. Ai prieteni de incredere care te pot ajuta in a-ti recupera contul
Daca nu poti raspunde intrebarii de securitate descrisa in modalitatea 2, Facebook te va lasa sa alegi cativa prieteni de incredere care te pot ajuta sa iti recuperezi contul. Prietenii pe care i-ai selectat vor primi un cod de securitate de la Facebook. Imediat ce ai colectat toate codurile de la prietenii tai, le poti introduce pe site-ul Facebook asa cum ti-a fost spus in instructiuni si apoi poti reseta parola.

4. Contul tau a fost hackuit si trimite mesaje Spam
In cazul in care contul tau a fost hackuit si se posteaza automat mesaje spam prietenilor tai in timp ce tu nu ai acces in el, ar trebui sa raportezi site-ului Facebook acest lucru.
 Pentru a-ti recupera contul, va trebui sa ti-l identifici, utilizand fie parola curenta Facebook sau chiar o parola mai veche
Acest lucru este foarte util in caz ca vreun hacker a incercat sa schimbe parola sau in acele momente cand nu iti mai aduci aminte noua parola.
Poti gasi foarte multe informatii legate de securitate pe pagina Account Security in Help Center-ul Facebook.

5. Nu te incadrezi in nici o situatie descrisa mai sus
Este posibil ca situatia ta sa fie diferita fata de scenariile prezentate mai sus, iar solutiile date sa nu te ajute. In acest caz, iti recomand citirea sectiunii Report Abuse or Policy Violations din Help Center-ul siteului Facebook, unde vei putea gasi si alte optiuni pe care le-ai putea incerca. Pagina contine informatii complete cu privire la cum sa raportezi impostorii si multe sfaturi care te ajuta sa stii ce sa faci cu conturile persoanelor decedate sau celor care au postat un comentariu legat de sinucidere

http://www.facebook.com/help/ - adresa unde puteti intra in cazul in care va confruntati cu o problema legata de facebook-ul d-voastra.